airmetric

Vizsgálólaboratórium

 Festékbevonatok és műanyagok vizsgálata

 Laboratóriumunk kalibrált és hiteles műszerekkel kiértékeli a festék bevonatrendszerek és műanyagok fizikai tulajdonságait. Ebbe a kategóriába soroljuk a szín-, fényesség-, kopásállóság-, tapadás-, rugalmasság-, rétegvastagság-, keménység- és ütésállóság- vizsgálatokat. Cégünk kiváló szakmai tudással és berendezésekkel áll az Ön rendelkezésre.

Zajmérés

 
Napjainkban a köz lekedéstől (autók, repülőgépek bel-, illetve külterében tapasztalható zajának minimalizálása) az építészeten (lakóházak, irodák zajterhelése) át az energetikáig, villamosságtanig (erőművek, transzformátorházak illetve egyszerűbb elektronikai eszközök zaja) számtalan szakterületen kap szerepet a zaj és mérése. A zajmérés és annak analízise nagy hangsúlyt kapott mai életben, hiszen a kormány és az Európai Unió, a zaj káros élettani hatása miatt, olyan rendeleteket és szabályozásokat alkottak és alkotnak, amelyekkel arra törekednek, hogy az embereket érő zajexpozíció mértékét a lehető legkisebbre csökkentség. A rendeletek értelmében minden olyan létesítménynek rendelkezni kell környezeti, és/vagy munkahelyi zajmérési jegyzőkönyvvel, ahol a munkavállalók, vagy a létesítmény környezetében tartózkodó személyek, a zajból származó kockázatnak vannak kitéve. Új létesítmények vagy meglévők bővítésénél a várható zajkibocsátást a mért háttérterhelési adatok és számítások segítségével becsülik meg, amelyet a létesítés befejezése után mérésnek is követnie kell. Az így kapott eredmények alapján lehet eldönteni milyen zajcsökkentő módok alkalmazása szükséges. Részletezésre kerülnek a különböző eredetű zajforrások által keltett zajok csökkentésére szolgáló intézkedések és eszközök is.

 

Emissziómérés

Az AIR Metric Hungary Zrt. Vizsgálólaboratórium Környezetvédelmi laboratórium
a NAH által NAH-1-1731/2017 számon akkreditált vizsgálólaboratórium.

 NAH-1-1731/2017 részletező okirat

 Akkreditált tevékenység:

 

1. helyhez kötött légszennyező pontforrások véggáza, füstgáza szilárd anyag és nedvesség-tartalmának laboratóriumi meghatározása tömegméréssel;

2. helyhez kötött légszennyező pontforrások véggáza, füstgáza gáz halmazállapotú légszenynyező komponensek koncentrációjának helyszíni mérése, térfogatáram és koromszám meghatározása;

3. helyhez kötött légszennyező pontforrások véggáza, füstgáza szilárd halmazállapotú légszennyező komponenseinek izokinetikus mintavétele és gázhalmazállapotú légszennyező anyagainak abszorpciós és adszorpciós mintavétele.


AIR Metric Hungary Zrt. Vizsgálólaboratórium Környezetvédelmi laboratórium ÁLTALÁNOS SZERŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁFSZ)

Szíves figyelmébe ajánljuk az AIR Metric Hungary Zrt. Vizsgálólaboratórium Környezetvédelmi laboratórium ÁLTALÁNOS SZERŐDÉSI FELTÉTELEK dokumentumot, amelyet honlapunkról tölthet le pdf formátumban tájékoztatásul az alábbi képre kattintva.