airmetric

ISO 9001:2008 - Minőségirányítási Rendszerek

Az ISO 9001:2008 minőségirányítási szabvány olyan követelményeket fogalmaz meg, amelyek alkalmazása révén növeli a társasága működésének hatékonyságát. Az ISO 9001:2008 szabvány szerint kiépített minőségirányítási rendszer nagyon elterjedt napjainkban. Ezt a népszerűséget a széleskörű alkalmazhatóságának köszönheti.

Miért várják el az ISO 9001 szabvány alkalmazását?

A független akkreditált szervezet által tanúsított ISO 9001 minőségirányítási rendszer működtetésével a szervezet igazolni tudja, hogy tevékenységét szabályozott, ellenőrzött és dokumentált körülmények között végzi, és közben mindvégig vevői érdekeit, megelégedettségét tartja szem előtt. A sikeres nagyobb vállalkozások ma már megkövetelik szállítóiktól az ISO 9001 tanúsítás meglétét. Ennek hátterében a minőségirányítási rendszer alkalmazásának további előnyei állnak: - az ISO 9001 szabvány szerint működő vállalkozás dokumentáltan megfelel a mindenkori külső környezet elvárásainak (vevői elvárások, hatósági, vagy pl. munkavédelmi előírások). Így lehet garantálni a hatékony, megbízható működést, és ügyfelek számára az elvárt teljesítést.

A vállalkozása esélyeit növelje az ISO 9001 bevezetésével!

A tanúsított ISO 9001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer működtetését a Magyar Állam vagy az Európai Unió több területen is követelményként jelöli meg. Ilyen területek többek között a tűzoltó készülék karbantartás. Számos közbeszerzési, állami és EU-s támogatási projektre nem pályázhatnak azon cégek, amelyek nem rendelkeznek ISO 9001 minőségirányítási rendszerrel.

Miben segítheti vállalkozását az ISO 9001 minőségirányítási rendszer?

Tapasztalataik alapján tanácsadóink egybehangzó véleménye, hogy korunk valamennyi kis- és középvállalkozása igyekszik tevékenységét a lehető legjobban végezni, de sajnos ezen szervezetek többségénél hiányoznak az ehhez szükséges alapvető eszközök. Néhány példát kiemelve: nincsenek felelősségi- és hatáskörök meghatározva, szinte minden a legtöbbször túlterhelt ügyvezető kezében összpontosul, az információk, a feladatok végrehajtásának módjai nincsenek rögzítve, a vállalkozások nincsenek tisztában a törvényi jogszabályi előírásokkal, a fejlesztésekhez szükséges gazdasági erőforrások rendelkezésre állnak, de nincs információ a fejlesztés megkezdéséhez. Mindezek hiányában rövidtávon lehet sikeres egy vállalkozás - de milyen áron, és milyen veszélyeket rejt ez magában?
Az ISO 9001 szabvány szerint kiépített és bevezetett minőségirányítási rendszer működtetésével, a konkurensekkel szemben előnyhöz juttathatja vállalkozását.
Miben segítheti vállalkozását az ISO 9001 minőségirányítási rendszer?

Ha további információkra van szüksége az ISO 9001:2008 szabvány követelményeinek megfelelő minőségirányítási rendszerrel kapcsolatban, keresse tanácsadóinkat!


Amennyiben kérdése merülne fel, várjuk érdeklődését a +36-33-555-677-es telefonszámon, a +36-33-555-678-as faxszámon, illetve az airmetric@airmetric.hu e-mail címen. Szolgáltatásainkról ajánlatot kérhet személyesen is, a 2536 Nyergesújfalu, Viscosa tér 3. szám alatt lévő irodánkban.